Categorie: Cerere de demisie ca urmare de decizie de a părăsi compania

Ver. 1 | Cerere de demisie ca urmare de decizie de a părăsi compania

Îmi pare rău să vă informez că circumstanțele actuale impun demisia mea din funcția de <<introduceți numele poziției>>. Prefer să plec la sfârșitul acestui trimestru, dacă această perioadă este convenabilă și pentru dumneavoastră lucru. În caz contrar, voi respecta decizia companiei referitoare la perioada de preaviz impusă de contract. În fiecare an, obligațiile mele financiare au crescut însă, din păcate, salariul meu nu a reușit să țină pasul cu aceste cerințe.

Drept urmare, am fost forțat să-mi reconsider cariera profesională și am ajuns la concluzia că cel mai bine pentru mine ar fi să caut un alt loc de muncă într-o companie care îmi poate oferi un salariu mai atrăgător. Din aceste considerente, am acceptat o ofertă de la un alt angajator, unde beneficiez de un salariu mai mare și posibilități de avansare viitoare.

Vă rog să acceptați mulțumirile mele pentru oportunitatea de a lucra cu dumneavoastră. Îndrumările pe care mi le-ați oferit s-au dovedit de neprețuit și m-au pregătit extrem de bine pentru viitor. Aș fi bucuros ca în intervalul rămas să vă ajut să găsiți și să instruiți un înlocuitor adecvat. Deoarece proiectele mele sunt importante pentru direcția viitoare a companiei, am lăsat instrucțiuni detaliate care ilustrează modul în care trebuie abordate viitoarele etape, așadar înlocuitorul meu ar trebui să nu aibă dificultăți în a-și asuma responsabilitățile aferente acestei poziții. Vă rog să mă anunțați dacă mai pot face ceva pentru a oferi o tranziție cât mai lină.

Ver. 2 | Cerere de demisie ca urmare de decizie de a părăsi compania

Vă rog să acceptați demisia mea din funcția de <<introduceți numele poziției>>, începând cu <<introduceți data>>. Am decis să îmi continui cariera profesională într-un domeniu care este mai apropiat de specializarea mea principală. Mi-a făcut plăcut să lucrez timp de <<introduceți numărul de ani>> în <<introduceți numele companiei>>, unde mi-am făcut mulți prieteni, cărora doresc să le mulțumesc pentru sprijinul acordat de-a lungul acestor ani. Vă asigur că până la data la care voi părăsi compania toate proiectele mele vor fi la zi iar tranziția sarcinilor spre înlocuitorul meu să fie deja realizată. Dacă mai există și alte aspecte de care mă pot ocupa pentru a face această tranziție mai eficientă, vă rog să mă anunțați.

Ver. 3 | Cerere de demisie ca urmare de decizie de a părăsi compania

Această scrisoare reprezintă anunțul oficial al demisiei mele din funcția mea de <<introduceți numele poziției>>, pe care sper să mi-o aprobați cât de curând posibil. Considerațiile financiare precum și dorința de a-mi continua cariera profesională în domeniul <<introduceți numele domeniului>> m-au determinat să accept o ofertă de la o companie care a fost de acord cu toate cerințele pe care le-am solicitat. Poziția mea aici a fost o mare sursă de satisfacție personală și substratul pe care am cultivat multe relații de prietenie cu actualii colegi. Pentru a mă asigura că tranziția se desfășoară fără probleme voi pregăti toate rapoartele privitoare la progresul fiecărui proiect de care mă ocup. De asemenea, voi explica toate procedurile necesare pentru a finaliza cu succes fiecare sarcină înlocuitorului meu.

Ver. 4 | Cerere de demisie ca urmare de decizie de a părăsi compania

Cu regret vă anunț că <<introduceți data>> va fi ultima mea zi de activitate în cadrul <<introduceți numele companiei>>. Am ales să îmi continui cariera cu o schimbare profundă a domeniului de activitate, trecând de la o funcție în management la o poziție în domeniul resurselor umane. Ca întotdeauna, sunt disponibil să răspund la orice fel de  întrebare pe care noul manager o poate avea, indiferent de momentul în care acesta decide să îmi solicite ajutorul. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine și apreciez oportunitățile și prieteniile de care m-am bucurat pe parcursul acestor frumoși ani.

Ver. 5 | Cerere de demisie ca urmare de decizie de a părăsi compania

Cu regret vă informez că am decis să demisionez din funcția <<introduceți numele poziției>>. În conformitate cu politica companiei, îmi voi mai exercita sarcinile curente pentru un interval de încă două săptămâni, începând de astăzi. Sunt recunoscător pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în ultimii trei ani. Mi s-a oferit un post de <<introduceți numele funcției>> într-o companie mai mare, oportunitate pe care simt că trebuie să o accept. Pe lângă faptul că salariul a fost un factor decisiv în decizia mea, voi avea de asemenea ocazia de a-mi folosi cunoștințele dobândite în timpul facultății.

Desigur, pentru a mă asigura că tranziția se desfășoară fără probleme voi explica înlocuitorului meu toate procedurile necesare pentru a finaliza cu succes fiecare proces. Nu ezitați să mă sunați sau să-mi trimiteți un e-mail cu orice întrebare, indiferent de momentul la care apar probleme care trebuie rezolvate.

Se încarcă
								
								

Categorii