Categorie: Cerere de demisie din cauza unor incompatibilități personale sau morale

Ver. 1 | Cerere de demisie din cauza unor incompatibilități personale sau morale

Experiențele mele profesionale din ultimele trimestre m-au convins că cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru cariera mea profesională este să demisionez din poziția actuală începând cu <<introduceți data>>. Din păcate, relația dintre companie și angajații săi nu este una echitabilă. Salariile sunt semnificativ mai mici decât cele din piață, creșterile salariale foarte rare, orele suplimentare necompensate iar volumul de muncă foarte mare.

Prin urmare, nu mai pot continua să lucrez pentru o companie care nu își apreciază angajații. Cu toate acestea, doresc să vă mulțumesc pentru timpul pe care mi l-ați acordat de-a lungul colaborării noastre. Știu că ați făcut tot ce ați putut pentru a îmbunătăți condițiile de muncă însă faptul că eforturile dumneavoastră au fost ignorate în permanență de conducere indică foarte clar că lucrurile nu se vor schimba în viitorul apropiat.

Sper că demisia mea nu vă va afecta negativ în niciun fel. Două săptămâni ar trebui să-mi fie îndeajuns pentru a-mi închide proiectele existente. Conform politicii actuale, presupun că îndatoririle mele vor fi alocate în mod automat.

Ver. 2 | Cerere de demisie din cauza unor incompatibilități personale sau morale

Cu regret vă informez că am decis să demisionez din funcția de <<introduceți numele poziției>>. Acum trei săptămâni, managerul meu m-a informat că un coleg de serviciu mi-a criticat în mod deschis pregătirea profesională. Potrivit informării primite de la superiorilor mei, persoana a obținut acces la dosarele mele personale, după care m-a reclamat pentru presupuse încălcări ale politicii companiei.

Din punctul meu de vedere, faptul că un coleg și-a permis să îmi invadeze spațiul personal fără acord este în afara oricăror norme de etică profesională. Pe lângă toate acestea, lipsa dumneavoastră de inițiativă în a contesta această încălcare a datelor mele private face imposibilă ideea de a mă simți în siguranță lucrând în cadrul companiei. Deoarece mi-a făcut plăcere să lucrez aici până în acest moment, decizia de a demisiona nu a fost luată cu ușurință.

Regret că aceste circumstanțe m-au adus în această poziție. Pentru a îi oferi înlocuitorului meu o tranziție fără probleme, o să las instrucțiuni detaliate în care voi explica în detaliu fiecare dintre responsabilitățile mele.

Ver. 3 | Cerere de demisie din cauza unor incompatibilități personale sau morale

Vă rog să acceptați această scrisoare ca anunț oficial al demisiei mele din funcția de <<introduceți numele poziției>> începând cu <<introduceți data>>. De la momentul în care compania a angajat un nou manager al departamentului în care îmi desfășor activitatea, dinamica la locul muncă s-a modificat considerabil. În viziunea mea, relația dintre angajat și manager ar trebui să fie una de respect și sprijin reciproc. În schimb, actualul nostru manager folosește intimidarea și abuzul verbal ca stil de management. Din păcate, aceste tactici de management contrazic direct filozofia mea personală.

Pentru mine, este de neconceput să lucrez într-un mediu atât de ostil, deoarece astfel de circumstanțe stresante îmi creează probleme de sănătate. Demisia din aceste motive este de obicei nejustificată, însă, având în vedere condițiile actuale, simt că nu am de ales. Managementul superior nu pare tulburat de comportamentul necorespunzător al lui <<introduceți numele persoanei>> față de angajați așadar mă îndoiesc că ne putem aștepta la anumite schimbări.

Aceste dificultăți nu anulează pregătirea profesională excelentă de care m-am bucurat ca angajat, mult superioară altor companii. Aceste considerente fac dificilă decizia pe care a trebuit să o iau. Două săptămâni ar trebui să fie îndeajuns pentru a se găsi un înlocuitor pentru poziția mea.

Ver. 4 | Cerere de demisie din cauza unor incompatibilități personale sau morale

Vă rog să acceptați această scrisoare ca anunț oficial a intenției mele de a demisiona din funcția pe care o ocup. Dacă este convenabil, aș dori să-mi programez data de plecare pentru sfârșitul acestei luni. Cu toate acestea, dacă plecarea mea va ridica dificultăți serioase pentru asociații mei, voi rămâne în companie până la sfârșitul lunii viitoare.

Cu toate acestea, nu cred că ar trebui să existe vreun motiv pentru care să amân plecarea mea dincolo de acel moment. Evenimentele recente m-au motivat să-mi reexaminez motivele pentru care lucrez aici. De când s-a realizat fuziunea cu <<introduceți numele companiei>>, cerințele postului meu au fost modificate. În ultimii ani, am agreat cu vechea conducere ca deplasările mele să fie reduse la minimum. Însă, odată cu noua achiziție, mi se cere să călătoresc în fiecare săptămână, pentru a asigura suport noilor filiale din grup. Din păcate, obligațiile familiale fac ca această schimbare să fie inacceptabilă.

Îmi pare rău că s-a ajuns în acest punct, însă conducerea nu mi-a oferit nicio altă alternativă, așadar, sunt sigur că această decizie este în interesul tuturor. Deși intenționez să lucrez în altă parte, vă puteți bază pe suportul meu ca și colaborator part-time pentru proiecte speciale. Vă rog să mă anunțați dacă sunteți interesat să mă includeți în aceste activități. Desigur, dacă doriți să discutați cu mine m-aș bucura să mă întâlnesc cu dumneavoastră în săptămânile următoare.

se incarca
								
								

Categorii