Categorie: Concedieri | Suspendare activitate companie

Ver. 1 | Concediere | Reducere personal

Așa cum s-a anticipat, fuziunea recentă cu <<introduceți numele companiei>> a dus la suprapunerea anumitor poziții în cadrul noii companii create. În consecință, este necesar să reducem forța de muncă în departamentele care au funcțiuni comune.

Începând cu data de <<introduceți data>>, diviziile de <<introduceți numele diviziilor >> vor trebui să își reducă numărul de angajați cu 40%. Cei afectați vor fi anunțați până la data <<introduceți data>>. Biroul nostru de personal va organiza o serie de întâlniri la sfârșitul lunii pentru a discuta beneficiile pe care le vom oferi celor disponibilizați. De asemenea, ne propunem să ajutăm persoanele afectate să obțină noi locuri de muncă.

Apreciem sincer contribuțiile dumneavoastră ca angajați și regretăm că această acțiune a devenit necesară.

Ver. 2 | Concediere | Reducere personal

Ne pare rău că vă informăm că <<introduceți numele companiei>> își va reduce personalul cu 20% în luna următoare datorită scăderii cererii pentru produsele noastre. Vom anunța lista cu angajații care vor fi concediați la data de <<introduceți data>>.

Vom organiza o întâlnire cu angajații care vor fi disponibilizați în sala de conferințe de la etajul al doilea, unde vom discuta beneficiile compensatorii, inclusiv asigurarea de sănătate, distribuția asigurărilor de pensie și contribuțiile la sănătate. Îi încurajăm pe toți cei interesați să participe, deoarece se va discuta și pachetul de compensații care va fi oferit.

Apreciem cu adevărat anii pe care i-ați petrecut alături de compania noastră, însă, din nefericire, această concedieri sunt inevitabile. Vă dorim succes în eforturile viitoare!

Ver. 3 | Concediere | Reducere personal

Din păcate, compania noastră resimte profund criza economică pe care o traversăm. Majoritatea clienților noștri nu au venitul disponibil necesar pentru a asigura un flux constant de comenzi al produselor noastre.

Din această cauză, la sfârșitul acestui trimestru, suntem forțați să reducem personalul cu 50%, indiferent de vechimea în muncă.  

Compania noastră vă pune la dispoziție doi specialiști care vă vor oferi toate informațiile necesare în legătură cu continuarea plaților pentru asigurările de sănătate precum și alte detalii privind pachetul de salarii compensatorii.

Regretăm enorm faptul că trebuie să facem acest pas și sperăm sa ne revedem în echipă completa în următoarele câteva luni. Până atunci, vă dorim succes în eforturile dumneavoastră.

Ver. 4 | Concediere | Reducere personal

Din păcate, suntem obligați să anunțăm o concediere temporară a întregului personal de producție.

Cererea pentru produsul nostru a încetinit, așa cum se întâmplă de obicei în acest moment al anului. Începând cu data de <<introduceți data>>, linia de producție va fi închisă până pe data de <<introduceți data>>.

Asigurările de sănătate și alte beneficii ale angajaților vor continua să fie acoperite de către companie în timpul acestei perioada. Ne așteptăm să reluăm programul normal de producție în luna <<introduceți luna>>.

Apreciem eforturile tuturor angajaților noștri și așteptăm să ne revedem în echipă completă cât mai curând!

Ver. 1 | Concedierea unui angajat pentru performanțe slabe sau comportament inadecvat

După cum am discutat deja, această informare reprezintă notificarea oficial, valabilă de astăzi, prin care sunteți eliberat din poziția pe care o dețineți la <<introduceți numele companiei>>. O companie cu statutul nostru are obligația de a adera la cele mai exigente standarde de integritate științifică. De vreme ce prin atitudinea dumneavoastră ați compromis în mod deliberat aceste standarde, nu putem să continuăm în bună-credință relația contractuală de angajat-angajator.

Având în vedere natura delicată a acestei situații, trebuie să vă informez că <<introduceți numele companiei>> va păstra un dosar confidențial în care sunt detaliate evenimentele care au condus la concedierea dumneavoastră. Acest fișier documentează manipularea rezultatelor cercetărilor în scopul unei avansări rapide pe scara ierarhică, în cadrul companiei. Menționăm că nu vom încerca să împiedicăm în nici un fel demersurile pe care le veți face pentru a vă securiza un loc de muncă în altă companie, însă protejarea intereselor legale ale <<introduceți numele companiei>> precum și menținerea unei reputații sănătoase ne obligă să păstrăm o evidență internă a tuturor acțiunilor dumneavoastră legate de proiectul nr. <<introduceți numele proiectului>>.

De asemenea, este potrivit să vă informez că nu vă putem recomanda potențialilor angajatori din cauza aceste anchete. Din acest motiv vă solicităm să nu menționați în CV-ul dumneavoastră numele companiei sau numele colegilor din proiect la rubrica referințe. Vă rugăm să contactați în continuare departamentul de resurse umane pentru informații suplimentare cu privire la desfacerea contractului dumneavoastră de muncă.

Ver. 2 | Concedierea unui angajat pentru performanțe slabe sau comportament inadecvat

În timpul celor cinci luni în care ați fost angajatul companiei <<introduceți numele companiei>>, superiorul ierarhic v-a evaluat performanța de trei ori. După fiecare evaluare, ați fost informat că performanțele dumneavoastră nu corespund standardului necesar poziției pe care o ocupați în companie. Din păcate, nici după ultima evaluare, performanța dumneavoastră nu s-a îmbunătățit, aspect care ne determină să vă cerem imediat demisia. În conformitate cu politica companiei, veți primi două luni de indemnizație precum și posibilitatea de a continua plățile, în nume propriu, la beneficiile pe care vi le oferă compania în acest moment.

Deciziile de acest gen nu sunt niciodată ușor de luat, dar în lumina performanței dumneavoastră generale, nu vedem nici o alternativă. În ciuda acestei măsuri drastice, considerăm că aveți un potențial ridicat și sperăm că veți găsi foarte curând un nou loc de muncă.

Ver. 3 | Concedierea unui angajat pentru performanțe slabe sau comportament inadecvat

După cum știți, forța de vânzări a companiei noastre depinde aproape integral de munca în echipă. Deși cifrele dumneavoastră de vânzări continuă să fie în limitele acceptabile, am înregistrat nenumărate plângeri legate de incompatibilitatea dumneavoastră cu lucrul în echipă.

După mai multe discuții cu dumneavoastră pe această temă, nu am constatat nici o îmbunătățire a atitudinii sau a acțiunilor dumneavoastră, de aceea considerăm că este necesar să vă eliberăm din funcție.

Simțim că s-ar putea să fiți mai orientat pentru un alt tip de carieră decât cea de vânzări. Vă rog să luați legătura cu <<introduceți numele persoanei>> de la departamentul de resurse umane pentru a discuta despre pachetul compensatoriu. Aveți multe talente și fără îndoială veți găsi un loc de muncă mult mai potrivit în curând.

Ver. 4 | Concedierea unui angajat pentru performanțe slabe sau comportament inadecvat

Din cauza obiceiului dumneavoastră de a sustrage unelte și materiale, în mod repetat, din depozitul companiei, sunteți demis din poziția pe care o ocupați. Conducerea a decis că nu vom lua măsuri legale la acest moment, însă trebuie să înțelegeți că avem la dispoziție mărturiile mai multor persoane despre furturile dumneavoastră minore.

Toate aceste persoane vor depune mărturie împotriva dumneavoastră în instanță, dacă se va ajunge la proces.

Nu veți primi nici un fel de salariu compensatoriu sau recomandare în vederea angajării în altă parte.

Se încarcă
								
								

Categorii