Categorie: Reclamații | Plângeri

Ver. 1 | Apel la autoritățile superioare atunci când plângerile repetate nu au efect

Din moment ce biroul dumneavoastră de relații cu clienții îmi ignoră în mod repetat plângerile, mă îndrept spre dumneavoastră ca ultimă soluție.

Accesul pe aleea de intrare spre casa noastră este blocat în mod repetat de către șoferii care parchează neregulamentar pe trotuar, pe tot parcursul zilei. Primăria a semnalizat faptul că parcarea vehiculelor în această zonă este interzisă însă nimeni nu respectă această restricție.

Mă adresez dumneavoastră cu speranța că veți reglementa circulația pe strada <<introduceți numele străzii>> prin introducerea unui sens unic precum și a unor ghivece stradale de flori care să nu mai permită parcarea pe trotuar. Am anexat copii ale ultimelor două reclamații pe care le-am trimis spre biroul pe care îl coordonați,  împreună cu fotografii care ilustrează situația curentă.

Am încredere că vă veți apleca asupra acestei probleme și veți lua măsurile adecvate pentru a respecta legea și dreptul de acces al riveranilor la propriile imobile. Vă stau la dispoziție cu orice alte informații.

Ver. 2 | Apel la autoritățile superioare atunci când plângerile repetate nu au efect

Vă scriu în speranța că puteți să-i convingeți pe colegii de la biroul dumneavoastră din <<introduceți numele orașului>> să onoreze termenii contractuali asupra cărora am agreat de comun acord. Am încercat, în numeroase ocazii, să discut despre această situație cu managerul responsabil de contul meu însă acesta nu dorește să coopereze.

Pe scurt, nu pot rezolva această problemă singur și vreau să evit să angajez un avocat în acest moment. Voi apela la această soluție doar dacă devine absolut necesar.

Vă atașez copiile contractului între entitățile noastre precum și alte documente care atestă că acest contract a fost încălcat în mai multe rânduri de către angajații dumneavoastră. Din păcate, această performanță negativă are repercusiuni asupra întregii companii pe care o conduceți.

Vă solicit asistența în rezolvarea acestei probleme. Dacă pot să furnizez orice alte informații, vă rog să mă sunați la <<introduceți numărul de telefon>>.

Ver. 3 | Apel la autoritățile superioare atunci când plângerile repetate nu au efect

Am înaintat deja trei plângeri către <<introduceți numele companiei>> în care am solicitat înlocuirea <<introduceți numele produsului>> care a fost achiziționat cu mai puțin de două luni în urmă și deja are mari probleme de funcționare.

Am anexat copii ale scrisorilor mele anterioare, însoțite de factură și garanție. Sprijinul dumneavoastră în această privință va fi extrem de apreciat. Aștept cu nerăbdare să ne auzim.

Ver. 1 | Reclamație legată de livrarea altor produse decât cele comandate

La finalul săptămânii trecute am vizitat showroom-ul dumneavoastră din <<introduceți numele orașului>> și am comandat un birou de stejar și două dulapuri de corespondență cu trei sertare. Mobilierul a fost livrat în absența mea, la data de <<introduceți data>>, însă dulapurile erau cu patru sertare, nu cu trei, așa cum am comandat inițial.

Din nefericire, din cauza înălțimii reduse a spațiului unde acestea vor fi amplasate, pot folosi doar modulul cu trei sertare.

Vă rog să preluați și schimbați aceste dulapuri cât mai curând posibil. Aștept telefonul dumneavoastră la numărul <<introduceți numărul de telefon>> a stabili o oră și ziua când veți ridica produsele. Am încredere că această problemă poate fi rezolvată foarte repede, pentru a îmi permite să încep activitatea în noul birou.

Ver. 2 | Reclamație legată de livrarea altor produse decât cele comandate

În data de <<introduceți data>> am comandat 500 de foi antet pentru biroul nostru central din <<introduceți numele orașului>>. Comanda dumneavoastră a ajuns la sediul nostru însă antetul este greșit, datele fiind ale unei alte firme.

Vă atașez datele corecte care trebuie să apară pe antet cu rugămintea să tipăriți și expediați spre sediul nostru coletul cu noile foi antet în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, costurile de transport, pe care le voi scădea din suma finală, vor fi suportate de dumneavoastră.

Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat.

Ver. 3 | Reclamație legată de livrarea altor produse decât cele comandate

Am primit comanda mea de la <<introduceți numele companiei>> în decursul zilei de ieri. Din păcate, produsele au suferit multiple lovituri – cel mai probabil curierul a scăpat coletul sau acesta a fost deteriorat în timpul transportului.

La momentul plasării comenzii am optat și achitat taxa suplimentară de asigurare a coletului, pe cale de consecință daunele produse sunt suportate de firma de transport. Culpa fiind a curierului, am refuzat să semnez de primire.

Vă rog sa îmi expediați un nou set de produse, de îndată ce coletul cu cele deteriorate ajunge în posesia dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru ajutor!

Ver. 1 | Reclamație legată de livrarea unor produse avariate sau distruse

Ieri, comanda mea cu <<introduceți numele produselor>> a ajuns deteriorată.

Am refuzat preluarea coletului însă vă rog să ne trimiteți cât mai curând alte produse. Deoarece prezenta comandă a depășit suma de <<introduceți suma>>, transportul a fost gratuit.

Vă rog să vă asigurați că veți suporta costurile de transport și pentru noile produse. Vă mulțumesc pentru ajutor.

Ver. 2 | Reclamație legată de livrarea unor produse avariate sau distruse

Apreciem disponibilitatea dumneavoastră de a livra <<introduceți numele produsului>> cu o zi mai devreme. Din păcate, acesta prezintă anumite defecte de funcționare, cel mai probabil datorită unui defect de fabricație.

Atașez o filmare pentru a putea identifica mai precis problema. Am încredere că veți trimite un tehnician la sediul nostru pentru a înlocui modulul defect cât mai curând posibil.

Se încarcă
								
								

Categorii