Categorie: Refuzul de procesare a unei cereri

Ver. 1 | Refuzul de procesare a unei cereri

Am primit recent solicitarea de a vă anula polița de asigurare de viață și a rambursa primele pe care le-ați acoperit până în acest moment. Ne pare rău că nu mai aveți posibilitatea de a continua plata ratelor lunare la polița dumneavoastră.

În ceea ce privește anularea totală a poliței, dacă decideți să alegeți această opțiune, am fi dispuși să transferăm primele către un nou tip de asigurare, fără nici un cost.

În caz contrar, veți pierde primele deja acoperite. Dacă decideți să convertiți această asigurarea cu una clasică, la termen, vă rog completați formularele anexate și semnați în dreptul numelui.

Dacă totuși, în ciuda tuturor avantajelor pe care vi le oferim, luați în considerare anularea poliței, vă rugăm să sunați la <<introduceți numărul de telefon>> pentru a finaliza procedura.

Ver. 2 | Refuzul de procesare a unei cereri

Vă informăm că <<introduceți numele companiei>> regretă nemulțumirea față de husele auto pentru scaune, pe care le-ați achiziționat în luna <<introduceți luna>>. Însă, așa cum ați fost informat la momentul achiziției, husele vin însoțite de o garanție de un an de zile. 

Pentru a beneficia de rambursarea integrală a sumei achitate, trebuie să returnați husele în ambalajul original, însoțite de certificatul de garanție.

Aceste condiții apar pe cutia cu care au fost livrate produsele. De îndată ce primim coletul de la dumneavoastră vom rambursa integral contravaloarea produselor.

Ver. 3 | Refuzul de procesare a unei cereri

Ne pare rău să aflăm despre accidentul pe care l-ați avut pe lacul <<introduceți locația>> în care elicea de la barca dumneavoastră s-a rupt. Am stabilit din imaginile pe care le-ați trimis că motorul cu care este dotat barca dumneavoastră v-a fost vândut în urmă cu peste cinci ani și nu mai avem piese de schimb disponibile pentru acel model.

După cum bine știți, un motor de cinci ani depășește perioada de garanție, așadar nu vom putea înlocui elicea.

Cu toate acestea, avem un stoc generos de piese universale, pe care vi le oferim la prețuri rezonabile. Vă rugăm să veniți la magazin și vă vom ajuta cu plăcere.

Ver. 4 | Refuzul de procesare a unei cereri

Îmi imaginez cât de dezamăgit trebuie să fi fost când ați descoperit că rucsacul pe care l-ați cumpărat de la <<introduceți numele companiei>> este prea mic pentru tot echipamentul care vă este necesar într-o excursie de lungă durată.  

Cu toate că simpatizez cu situația dumneavoastră, rucsacul a fost cumpărat în timpul campaniei de Back Friday de anul trecut. Condițiile de desfășurare ale campaniei specificau exact că produsele achiziționate în acel interval nu se supun politicii de rambursări sau schimburi. Din păcate, este singura modalitate prin care compania noastră poate să ofere prețuri atât de scăzute la vânzările promoționale. Dacă am oferi posibilitatea de retur și/sau schimb, preturile ar crește considerabil la toate produsele.

Vă rog să regăsiți atașat un voucher în valoare de <<introduceți valoarea>>  pe care îl puteți folosi în toate magazinele din rețeaua noastră, la orice fel de produs.

Se încarcă
								
								

Categorii