Categorie: Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Ver. 1 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Deși a trecut ceva timp de la ultima noastră discuție, mă gândesc adesea la conversațiile noastre despre dinamica pieței muncii. Momentan, explorez noi oportunități de promovare în cadrul unei noi companii din domeniul în care activez. Vă scriu în speranța că mi-ați putea oferi îndrumarea necesară pentru ca acest demers să aibă succes.

Îmi cunoașteți deja foarte bine abilitățile, însă pentru a vă reîmprospăta memoria în legătură cu experiența mea profesională, dar și pentru a vă oferi mai informații suplimentare despre activitățile mele recente, am atașat CV-ul meu împreună cu această scrisoare de intenție. În prezent, sunt în căutarea unei poziții de <<introduceți numele postului>>.

Dacă aveți sugestii cu privire la acest tip de job sau despre alte oportunități care ar trebui luate în considerare, aș aprecia foarte mult sfatul dumneavoastră. Sunt disponibil pentru o conversație telefonică sau o întâlnire la biroul dumneavoastră. Vă mulțumesc anticipat pentru implicarea dumneavoastră!

Ver. 2 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Doresc să vă mulțumesc încă odată pentru frumoasele cuvinte de apreciere pe le-ați adresat audienței referitoarea la lucrarea pe care am prezentat-i în cadrul conferinței anuale a companiei dumneavoastră. De asemenea, sugestiile pe care le-ați făcut cu privire la îmbunătățirea anumitor secțiuni ale prezentării le-am pus deja în practică.

Vă contactez pentru a vă informa că după 6 ani de activitate la <<introduceți numele companiei>> sunt nevoit să îmi schimb domiciliul, din cauza unor probleme personale. În lumina acestei schimbări, mi-ar plăcea foarte mult să găsesc o poziție similară cu cea de acum și în noul meu oraș de reședință <<introduceți numele orașului>>.

Îmi place în mod special să predau și aș dori să continui să lucrez în acest domeniul. Dumneavoastră sunteți mult mai familiarizat cu oportunitățile care pot apărea, de aceea vă rog să mă anunțați dacă considerați că ar fi anumite oportunități potrivite pentru calificarea mea. Numărul meu de telefon este <<introduceți numărul de telefon>>. Aș fi încântat să vă trimit o copie a CV-ului meu ca să vă faceți o idee mai detaliată despre calificările mele și experiența mea.

Ver. 3 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Așa cum am discutat telefonic, sunt în căutarea unui loc de muncă în domeniul <<introduceți numele domeniului>>. Personal, admir realizările dumneavoastră profesionale din cadrul companie și sper că veți avea disponibilitatea de a mă îndruma în această căutare. Am o experiență relevantă, de peste <<introduceți numărul de ani>> și sunt pregătit să aduc o schimbare semnificativă carierei mele.

Orice sfat pe care mi-l puteți oferi, este mai mult decât binevenit. Am convingerea că mă veți îndruma spre diverse companii care sunt în căutarea unor angajați cu experiență. Știu că influența dumneavoastră în companie este semnificativă iar o recomandare personală m-ar putea ajuta să obțin un interviu pentru funcția dorită. Vă mulțumesc în avans pentru timpul acordat și aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.

Vă rog să mă contactați la conveniența dumneavoastră fie prin telefon <<introduceți numărul de telefon>>, sau <<introduceți e-mail>>.

Ver. 4 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

După ce am discutat telefonic săptămâna trecută, a devenit evident faptul că, dintre toate contactele mele, dumneavoastră dețineți cea corectă și informată perspectivă legată de <<introduceți numele companiei>>. Așadar, vă scriu pentru a vă solicita mai multe informații despre postul de <<introduceți numele postului>>. După cum știți, am avut realizări semnificative în alte funcții similare, deoarece am dobândit o înțelegere completă a responsabilităților curente precum și a dinamicii subtile la locul de muncă.

Având în vedere abilitățile și experiența mea, mă întrebam daca ați fi dispus să mă ajutați în găsirea unui nou loc de muncă. Aș aprecia foarte mult perspectiva dumneavoastră.

Vă rog să mă anunțați când ar fi un moment potrivit pentru a vă contacta telefonic sau pentru a ne întâlni la o scurtă discuție.

Ver. 5 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Îmi readuc aminte cu plăcere de conversația pe care am avut-o la gala organizată de compania dumneavoastră în data de <<introduceți data>>. La acel moment, ați menționat faptul că departamentul pe care îl coordonați se va extinde. Momentan, eu activez în cadrul companiei <<introduceți numele companiei>> însă doresc sa fac o schimbare în carieră.

Cea mai mare parte a experienței mele profesionale se leagă de domeniul financiar bancar, însă aș dori să mă reprofilez în domeniul <<introduceți numele domeniului>>. Am absolvit universitatea <<introduceți numele universității>> în urmă cu <<introduceți numărul de ani>> și, totodată, am fost redactorul secțiunii juridice a ziarului <<introduceți numele ziarului>>.

Ați putea să îmi sugerați cu cine ar trebui să iau legătura pentru a trimite un CV și o scrisoare de intenție pentru noile poziții din cadrul companiei dumneavoastră? Dacă sunteți interesat, aș aprecia să mă apelați la <<introduceți numărul de telefon>>.

Ver. 6 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Am fost încântat de întâlnirea cu dumneavoastră la conferința de la finalul săptămânii trecute. Vă mulțumesc că mi-ați trimis o copie a lucrării pe care ați susținut-o. Recentele probleme financiare cu care instituțiile de învățământ se confruntă vor afecta cu siguranță și departamentul universității în care activez. Din această cauză, sunt în căutarea unei poziții similare, într-o altă unitate de învățământ.

Sunt absolvent al unui master în <<introduceți numele domeniului>> și pot preda atât studenților cât și în cadrul programelor de master. În ultimii 5 ani am fost membru în mail multe comisii de doctorat masterat. Sunt încrezător că pot aduce o contribuție valoroasă departamentului pe care îl coordonați.

Vă atașez o copie a CV-ului meu, unde puteți găsi o serie de informații relevante.  Dacă considerați că m-aș califica pentru una din funcții, aș aprecia foarte mult dacă m-ați suna sau mi-ați trimite un mesaj.

Ver. 7 | Solicitarea unei recomandări din partea unui colaborator, mentor sau partener profesional

Mi-a făcut o deosebită plăcere să vă întâlnesc la conferința <<introduceți numele conferinței>>, de la finalul lunii trecute. Probabil că vă amintiți că am discutat în acele zile despre dorința mea de a-mi schimba locul de muncă. Într-un final, am luat decizia de a începe să caut activ o poziție în <<introduceți numele domeniului>>.

În ultimii 4 ani am fost director de departament în cadrul companiei <<introduceți numele companiei>>, companie care a avut anumite probleme financiare în ultimul an, lucru care a dus la concedieri. Cea mai mare parte a experienței mele profesionale a avut loc în această ramură de activitate, însă diploma mea universitară este axată pe un domeniu conex <<introduceți numele domeniului>>.

Aș aprecia foarte mult dacă mi-ați putea oferi informații suplimentare despre potențialele poziții disponibile în compania dumneavoastră. De asemenea, aș fi extrem de recunoscător dacă ați putea să parcurgeți CV-ul meu, pentru a vă face o idee mai clară asupra experienței mele profesionale. În cazul în care apare o oportunitate, mă puteți contacta oricând la <<introduceți numărul de telefon>>. Aș fi încântat să discut din nou cu dumneavoastră!

Se încarcă
								
								

Categorii