Categorie: Scuze pentru expedierea unui produs defect

Ver. 1 | Scuze pentru expedierea unui produs defect

Ne cerem scuze pentru problema de funcționare a aparatului dumneavoastră. Înainte de a livra orice produs spre clientul final verificăm fiecare funcționalitate. Așadar, este posibil ca problema dumneavoastră să fie remediată relativ facil. Vă rog să consultați manualul de utilizare la pagina 12. Dacă instrucțiunile detaliate prezentate în broșură nu rezolvă problema, pur și simplu puteți returna produsul în cel mai apropiat magazin. Colegii mei vă vor returna banii sau vă vor oferi un produs nou.

Ver. 2 | Scuze pentru expedierea unui produs defect

Ne pare rău că tastatura achiziționată săptămâna trecută nu se comportă conform așteptărilor. Noi testăm intens toate produsele înainte de expediere. Pot să vă asigur ca este o situație rară cea în care găsim defecte. Pentru a rezolva rapid problema v-am trimis o nouă tastatură. Vă rugăm să ne returnați originalul la conveniența dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, puteți să ne sunați la <<introduceți numărul de telefon>>. Mulțumim pentru înțelegere!

Ver. 3 | Scuze pentru expedierea unui produs defect

Regretăm că broșura pe care ați primit-o luna trecută era incompletă. Se pare că s-a strecurat o eroare în procesul de producție al tipografiei, pentru unul din loturi. Doresc să vă informez că am expediat deja o broșură completă. Vă rugăm să ne sunați la numărul de telefon gratuit <<introduceți numărul de telefon>> dacă nu primiți materialul în zilele următoarele. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Se încarcă
								
								

Categorii