Categorie: Anulați sau refuzați planificarea unei întâlniri

Ver. 1 | Anulați sau refuzați planificarea unei întâlniri

Cu scuzele de rigoare, trebuie să anulez întâlnirea noastră programată pentru <<introduceți data>>. La momentul în care am agreat asupra datei întâlnirii, am estimat că voi avea timpul necesar de a aduna toate informațiile necesare pentru subiectul în discuție.

Din nefericire, colectarea informațiilor a fost mai dificilă decât anticipasem. Probabil va mai dura încă trei luni până când voi fi pregătit să discut despre această propunere.

Vă rog să îmi permiteți să apelez din nou la bunăvoința dumneavoastră, în vederea stabilirii unei noi programări, la momentul în care documentația va fi completă.

Ver. 2 | Anulați sau refuzați planificarea unei întâlniri

Îmi pare rău, însă nu voi putea să programez o întâlnire cu dumneavoastră în următorul interval. Știu cât de importantă este discuția pe care urma să o avem, dar, după cum știți, luna aceasta este cea mai aglomerată perioadă a anului. Pe lângă acest aspect, am programate și o serie de deplasări în interes de serviciu.

Vă rog să o contactați pe secretara mea pentru a programa o altă întâlnire. Ar trebui să revin în oraș pe data de <<introduceți data>>. Voi fi încântat să mă întâlnesc cu dumneavoastră după ce lucrurile reintră în normal.

Ver. 3 | Anulați sau refuzați planificarea unei întâlniri

Regret că trebuie să anulez programarea noastră pentru a discuta despre linia dumneavoastră de produse organice. Tocmai am semnat un contract exclusiv de distribuție cu o altă companie. Acest contract are durata de un sezon. Așadar, dacă doriți să vă întâlniți cu mine înainte de sezonul viitor, vă rog să contactați în luna februarie, pentru a stabili o altă programare. Vă doresc mult succes!

Ver. 4 | Anulați sau refuzați planificarea unei întâlniri

Mi-a atras atenția faptul că reprezentanții companiei dumneavoastră au programată o întâlnire cu inginerii noștri în <<introduceți data>>. Cel mai probabil este o neînțelegere la mijloc, deoarece noi am semnat deja un contract cu o altă companie, care va prelua mentenanța echipamentelor noastre.

Contractul actual este valabil doi ani, însă, după această perioadă, vom fi încântați să redeschidem discuțiile cu firma pe care o reprezentați. Îmi cer scuze pentru orice inconvenient care v-ar fi putut cauza eventuale probleme.

Se încarcă
								
								

Categorii