Categorie: Încurajarea unui angajat

Ver. 1 | Încurajarea unui angajat

Distinși colegi, sunt conștient că ultimul an a fost unul foarte stresant.

După concedierile de acum șase luni, prin care personalul nostru a fost redus cu 20%, încă nu am reușit să obținem profitul scontat pe trimestrul trecut. Cu toate acestea, vreau să vă asigur că nu vor mai avea loc alte concedieri, deoarece trimestrul actual este unul mai bun, prognoza vânzărilor indicând faptul că nu vom mai fi în pierdere, chiar dacă profitul va fi extrem de mic.

Această tendință pozitivă ne indică faptul că putem fi optimiști pentru rezultatele anului financiar curent, deoarece vom recupera pierderile din lunile anterioare. Vă mulțumim că ați rămas loiali companiei și apreciem încrederea și efortul pe care l-ați depus.

Ver. 2 | Încurajarea unui angajat

Înțeleg cât de greu a fost să vă mențineți standardul de performanță pe tot parcursul anului trecut, având în vedere reducerea bugetului diviziei dumneavoastră.

Așa cum sunt sigur că înțelegeți, aceasta este o încercare de a eficientiza  operațiunile prin adoptarea de metode mai moderne de formare și de producție.

După ultima analiză financiară, am constatat că nivelul de producție a crescut cu aproape 20%  în ultimul trimestru.

Această creștere se datorează muncii asidue a angajaților din divizia pe care o coordonați, care nu se tem să inoveze și să ofere soluții inovative la problemele cu care se confruntă.

Dacă menținem acest ritm, cel mai probabil bugetul inițial va reveni la cota inițială în cel mai scurt timp, deoarece proiecția pe venituri arată o creștere de până la 50%. Vă mulțumesc pentru implicare!

Ver. 3 | Încurajarea unui angajat

Doresc pe această cale să vă asigur că sunt la curent cu problemele care au apărut în departamentul pe care îl conduceți de când ați preluat rolul de manager.

După cum știți, angajații au fost deosebit de loiali lui <<introduceți numele persoanei>>, așadar ne-am așteptat la o oarecare rezistență după înlocuirea sa.

Am remarcat în ultimele luni că respectul angajaților pentru este în continuă ascensiune și nu am nici o îndoială că aceștia apreciază modul în care soluționați probleme care apar dar și comunicarea cu ei.

Vă asigurăm de tot suportul nostru până la finalizarea acestui proces de tranziție.

Ver. 4 | Încurajarea unui angajat

Vreau să știți că înțeleg dezamăgirea dumneavoastră legată de faptul că nu ați fost promovat pe postul de <<introduceți numele postului>>.

Doresc să vă asigur că v-ați dovedit valoarea în calitate de membru contribuitor și foarte eficient al echipei noastre, însă numărul mai mare de ani lucrați în cadrul companiei precum și experiența suplimentară pe care a câștigat-o ca și membru al proiectului <<introduceți numele proiectului>>  l-au recomandat pe <<introduceți numele persoanei>> ca și candidatul ideal pentru această poziție.

Vă rog să rețineți că oportunități de avansare vor apărea tot timpul. Dacă veți continua să fiți la fel de productiv ca în trecut, cel mai probabil în următoarele 6 luni veți urca pe scara ierarhică.

Ver. 5 | Încurajarea unui angajat

Sunt sigur că a fost foarte dezamăgitor să pierdeți clientul <<introduceți numele clientului>>  după o muncă atât de asiduă. Cu toate acestea, vreau să știți că nu am asistat niciodată la o prezentare atât de bine documentată și argumentată, mai ales din partea unui angajat nou.

Având în vedere abilitățile dumneavoastră sunt convins că veți avea în viitor ocazia de a prezenta serviciile companiei noastre multor potențiali clienți, din care un procent semnificativ vor dori o colaborare cu noi.

Vă mulțumesc pentru aportul dumneavoastră la dezvoltarea portofoliului de clienți!

Se încarcă
								
								

Categorii